Доминантът във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че планира да продължи да се състезава поне още 3 години и това определено е лоша новина за конкурентите му. 

Британецът е устремен към 7-ата си световна титла и макар настоящият му договор с Мерцедес да изтича в края на сезона, очакванията се, че той ще остане в отбора, което потвърди и Тото Волф. 

„Заедно сме от дълго време и за тези години всичко се случва естествено. Ще прекараме време заедно, ще поговорим и се надявам, че скоро ще постигнем договорка” каза шефът на тима в навечерието на Гран При на Великобритания. 

„Ясно е, че бих искал винаги да се представям на настоящото ниво, но очевидно това няма как да се случи. Не смятам обаче, че ще се стигне до спад в следващите 2-3 години, така че определено очаквам да бъда тук още известно време” заяви 35-годишният пилот. 

„Искам да заслужа своето място, а не да карам просто защото съм световен шампион. Затова целта ми е да продължа да печеля, така че вярвам, че ще бъда във Формула 1 поне още 3 сезона” добави Хамилтън, който преследва 7-ата си победа у дома.