Себастин Фетел прави ужасяващо слаб последен сезон за Ферари, но пък намира начин да си достави удоволствие по друг начин. 

Вестник „Билд“ съобщи, че четирикратният световен шампион във Формула 1 е попълнил личната си колекция от болиди с легендарна кола на Уилямс. 

Става въпрос за модела FW14B, който е считан за един от най-красивите в историята със своята окраска от жълто, синьо и бяло и с който през 1992-а година Найджъл Менсъл спечели световната титла. Освен това колата е и технически иновативена, благодарение на активното си окачване, тракшън контрола и полу-автоматичната скоростна кутия. 

През онзи сезон този автомобил на Уилямс спечели 10 от 16 състезания и 15 от 16 квалификации. Не се съобщава колко е платил Фетел за колата, но през 2019-а един от само 6-те модела в света, бе продаден за 3 милиона евро. Естествено парите не са били проблем за германеца. 

„Това е много интересен модел за мен и кола, която е абсолютна икона, като освен това е и с №5, с който се състезавам и аз“ заяви Фетел, който e едва 13-и при пилотите през сезона с 16 точки и най-добро класиране от 6-о място.