Люис Хамилтън обяви, че не може да повярва, че е само на победа от рекорда на Михаел Шумахер по спечелени състезания във Формула 1. 

Вчера британецът триумфира и в изпълнената с инциденти Гран При на Тоскана на пистата Муджело, за да запише своя триумф №90 в кариерата. 

„Това не изглежда реално. Разбира се за мен е привилегия да бъда част от толкова силен тим и да имам кола, която да е на ниво във всеки старт. Благодарен съм на хората, които се трудят неуморно. Аз съм просто една брънка от веригата и никога не съм вярвал, че ще бъда в подобна позиция” заяви Люис. 

Освен че вече подобри рекордите на Михаел Шумахер по спечелени полпозиции, най-много качвания на подиума и изминати най-много километри като лидер, вчера той надмина постижението на германеца по най-много завършвания в точките вече с 222, както и по поредни състезания с точки, увеличавайки сметката си на 42 надпревари. 

Първата му възможност да запише победа №91 ще бъде след 2 седмици в Русия, като до края на сезона едва ли ще пропусне и да подобри постижението, след като спечели 6 от първите 9 старта до момента.  

Състезанието предложи много инциденти, като на два пъти бе прекъсвано и рестартирано заради катастрофи. 12 пилоти получиха предупреждения заради непостоянство при спирането и ускоряването, което доведе до сериозна катастрофа при един от рестартите, когато пилотите по-назад ускориха, без това да е направил лидера Валтери Ботас, което доведе и до сериозния инцидент. 

Стюардите обаче категорично подчертаха, че Ботас не е виновен и е спазил условията при рестартиране, като вина за катастрофата носят тези, които са започнали по-рано да ускоряват.