Стюардите се опитват да ме спрат, бесен бе Люис Хамилтън, след двойното наказание от по 5 секунди, което получи в Гран При на Русия. 

Световният шампион бе санкциониран заради два нерегламентирани тренировъчни старта извън определената зона за това по време на обиколката за заставане на стартовата решетка и в крайна сметка завърши трети, пропускайки първия шанс да изравни Михаел Шумахер по победи. 

„Не съм поставил никого в опасност и съм правил това стотици пъти през годините, без да е имало проблем. Явно стюардите се опитват да ме спрат, но няма нищо. Ще остана спокоен и концентриран” заяви разочарован Хамилтън. 

Преди да се стигне до двете спорни ситуации той попита отбора си дали може да пробва подобно нещо и получи положителен отговор, което доведе до глоба от 25 000 евро за Мерцедес. 

„Явно трябва да прочета внимателно правилата, за да разбера какво точно сбърках. Сигурен съм, че никой не е получал две 5-секундни наказания за нещо толкова нелепо до този момента” добави Люис, който продължава да води убедително в класирането, макар и преднината му да бе намалена на 44 точки от победителя Валтери Ботас.