Босът на Мерцедес Тото Волф не вярва, че Люис Хамилтън може да напусне Формула 1 след края на сезона. 

Вчера след победата си на Имола британецът шокиращо обяви, че не е сигурен, че и догодина ще се състезава, въпреки че доскоро твърдеше, че иска да печели и не е загубил желание за нови рекорди и битки на пистата. 

Той обаче не е подписал новия си договор, както и Волф и бе запитан за бъдещето си и това на своя шеф. 

„Дори не зная, дали ще бъда тук следващата година. С Тото споделяме много и тъй като съм тук отдавна разбирам добре желанието му да се отдаде на семейството си. Бих искал да продължа да се състезавам, но за това няма гаранция, а и има много хубави неща след спорта, които ме вълнуват, така че времето ще покаже“ заяви Люис. 

Самият Волф остана спокоен. „Предполагам, че ако той реши да си тръгне, което не смятам, че ще случи, а и не бих искал да се случи, пазара на пилоти ще бъде сериозен. В момента става въпрос за емоции и умора. Ние обаче искаме да продължим това пътуване и не смятаме, че сме приключили. След като титлата при пилотите бъде решена ще имаме време да седнем и да говорим за договора му“ обяви Волф.

Мерцедес стана шампион за 7-и път поред при конструкторите, като подобри рекорда на Ферари, а Хамилтън се нуждае от 2-о място в Турция на 15 ноември, за триумфира като шампион за 7-и път.