90% от сегашните пилоти във Формула 1 биха печелили с колата на Мерцедес. Това обяви пилотът на Ред Бул Макс Верстапен в навечерието на Гран При на Турция, където Люис Хамилтън може да спечели 7-ата си световна титла. 

Британецът доминира за пореден път през  сезона, като има 85 точки преднина пред съотборника си Валтери Ботас, с когото спечелиха 11 от 13 старта до момента. 

Благодарение на W11 Мерцедес вече си осигури титлата при конструкторите, а според Макс предимството на черните автомобили е наистина огромно. 

„Не, не съм разочарован. Имам голямо уважение към това, което постигнаха, но честно казано смятам, че 90% от пилотите в момента ще печелят с тази кола. Нямам нищо против Люис, той е страхотен пилот, но истината е, че автомобилът им е невероятно доминиращ“ заяви Верстапен. 

„ОК, вероятно останалите няма да бъдат с толкова голямо предимство като Люис, но в крайна сметка това е положението. Всеки трябва да приеме настоящата ситуация и да се опита да постига максимума всеки път. Концентриран съм върху това да ги победим“ добави нидерландецът, който спечели 1  победа и в останалите 8  състезания, в които завърши, се качи на подиума.