На прага на 7-ата си световна титла, Люис Хамилтън твърди, че все още не е решил бъдещето си във Формула 1. 

Британецът има 85 точки преднина пред Валтери Ботас 4 кръга преди края и може да стане шампион още в Истанбул в неделя, ако не допусне финландецът да вземе 8 или повече точки в сравнение с него. 

След победата си на „Имола“ Хамилтън изненадващо обяви, че не е сигурен, че ще състезава и догодина и преди ГП на Турция все още не е решил бъдещето си. 

„Вярвайте или не, но аз все още не съм наясно с това, което искам да правя. Основата на договора, който имам е възможно най-добрата по отношение на структурата и отбора около мен. Моята цел винаги е да бъда по-ефективен и по-добър, но ще е много лесно ако просто подпиша, без да мисля за бъдещето“ заяви Люис. 

„Аз съм наясно с това, че бих искал да помогна на отбора да постигне още много, но има много неща, които трябва да обсъдим. Това ще стане, след като свършим работата си. В момента не мисля, че съм приключил. Все още обичам да се състезавам и предизвикателствата и това едва ли ще се промени скоро. Нищо обаче не е сигурно  и гарантирано“ добави той. 

Хамилтън все пак изтъкна, че има и по-важни неща в живота. „Седмата титла е мечта, но тя не влияе върху живота на хората. Победата е нещо лично, но аз съм много по-горд от стремежа си да подобря условията на хората по света, защото всеки има право на образование и човешки права“ каза още Люис.