Това бе грандиозно прецакване, обяви босът на Мерцедес Тото Волф след провала на отбора в ГП на Сахир. 

Заместникът на Люис Хамилтън Джордж Ръсел и Валтери Ботас контролираха надпреварата, преди да бъдат повикани заедно в бокса при кола за сигурност, където всичко се преобърна. 

Грешка в гумите и забавяне на Ботас върнаха двамата до 4-о и 5-о място, след което Ръсел трябваше да мине отново за смяна, за да се стигне и до спукана гума на младока, който завърши 9-и, а Валтери остана едва 8-и, тъй като при паниката му бяха сложени старите гуми и той нямаше скорост. 

„Като цяло това бе грандиозно прецакване, въпреки че не ми е позволено да казвам това. Имахме проблем с радиото и един от хората от екипа за гумите не разбра какво става. Стигна се до объркване на гумите и Джордж получи една от тези на Валтери“ обясни Волф. 

„Трябваше да направим нов стоп. Състезанието не бе загубено тогава, но едно зло никога не идва само. Решихме да вкараме и двете коли заради колата за сигурност. Преценихме, че имаме достатъчно преднина и за мен това остава правилното решение. Такива неща просто се случват понякога“ добави той. 

В крайна сметка Мерцедес бяха глобени с 20 000 евро заради грешката, а Джордж Ръсел запази точките си.