Пиер Гасли от „Aлфа Таури“ обяви, че е дал положителен тест за COVID-19, което означава, че шест от 20-те пилоти във Формула 1 вече са се заразили с вируса.

24-годишният французин, който преди това публикуваше в Инстаграм снимки от тренировките си в Дубай, направи съобщението за здравословното си състояние в Туитър.

"Исках да ви уведомя, че имам положителен тест за COVID-19. Казах на всички, с които съм контактувал през последните дни", се казва в съобщението му, предава Монитор.

"В момента се самоизолирам и следвам протокола, определен от местните здравни власти. Чувствам се добре и ще продължа да работя по плана за тренировки от вкъщи, докато бъда в изолация."

Мексиканецът Серхио Перес, канадецът Ланс Строл, седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, Ландо Норис от „Макларън“ и Шарл Льоклер от „Ферари“ вече дадоха положителен тест от началото на пандемията до момента. Норис и Льоклер също установиха заболеваемостта си в Дубай след края на предишния сезон. А новият сезон стартира на 28-и март в намиращия се също на арабския полуостров Бахрейн.

Шефът на „Мерцедес“ Тото Волф, управителят на „Уилямс“ Саймън Робъртс и собственикът на „Астън Мартин“ Лоурънс Строл също прекараха коронавируса.