Макс Верстапен затвърди усещането, че Ред Бул са най-бързия тим на старта на сезона във Формула 1, след  като бе най-бърз и във втората свободна тренировка на пистата „Сахир“ в Бахрейн, при това при различни условия. 

За разлика от първата сесия, която се проведе при топло и слънчево време, във втората температурите бяха доста по-ниски и вече бе доста по-хладно, тъй като тъмнината също се бе спуснала над трасето. Именно при тези условия ще се състоят квалификацията и надпреварата в неделя. 

Верстапен остана пред всички, като завъртя една обиколка за време от 1:30.847 с гумите софт. Той обаче изпревари само с една десета Ландо Норис с Макларън, докато световният шампион Люис Хамилтън бе с изоставане от 0.235, така че изоставането на Мерцедес не бе голямо. Карлос Сайнц даде надежди на Ферари с 4-ото си време, на по-малко от 3 десети зад лидера. 

„Много съм доволен, но все пак утре ще бъде съвсем различно. Разбира се е хубаво, че започнахме добре уикенда“ коментира Макс. 

Това предполага доста оспорвана битка в квалификацията, въпреки че отборите направиха и по-дълги серии от обиколки, за да са наясно и със стратегията си за надпреварата. Валтери Ботас с Мерцедес и Серхио Перес с Ред Бул приключиха 5-и и 10-и, а Даниел Рикардо с Макларън бе 6-и, така че в челото ще бъде много интересно. Първите шестима се събраха в 4 десети. 

Младият японец Юки Цунода впечатли със 7-ото си време, а и съотборникът му в Алфа Таури Пиер Гасли също бе в десетката, като приключи 9-и. Ланс Строл с Астън Мартин бе 8-и, докато Себастиан Фетел с другата тъмнозелена кола бе едва 14-и.