Люис Хамилтън отново обяви, че е развълнуван от очертаващата се битка с Ред Бул и изтъкна, че Биковете са фаворити и в предстоящото състезание на пистата „Имола“. 

Британецът излъга Макс Верстапен след здрава битка в Бахрейн и малка помощ от стюардите, които обявиха, че маневрата на холандеца, с която излезе начело, е била нередовна. 

Повечето анализатори обаче бяха на мнение, че именно Ред Бул започва годината с предимство, което бе потвърдено и от Хамилтън, макар че разликата на „Сахир“ изглеждаше минимална. 

„Вижда се, че Ред Бул в момента са пред всички, а ние сме тези, които се опитваме да ги догоним. Тази позиция обаче ми харесва. Именно така започнах преди много години, така че това не е нещо ново за мен и определено е вълнуващо. Въпреки това все още смятам, че сме най-добрият отбор“ заяви Люис. 

Той бе подкрепен и от съотборника си Валтери Ботас, който остана трети в първото състезание за годината. „Ние сме назад, но това ме вълнува и мотивира. Виждам, че всеки в отбора е пределно мобилизиран, за да наваксаме. Ред Бул обаче са много бързи, особено в бързите завои“ отчете финландецът.