Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, е решила да продаде легендарното имение край езерото Женева в Швейцария на легендата във Формула 1, който продължава с възстановяването си след ски инцидента, който претърпя в края на 2013-а.

Германецът падна лошо по време на ски ваканция в Алпите и удари главата си, а след като бе в кома за известно време, седем години и половина по-късно продължава възстановяването си в пълно информационно затъмнение.

Според информациите, Корина Шумахер е решила да продава имението, което се простира на 20 декара. Обявената цена е около 7,5 милиона долара. Двойката купи имота през 2002-ра за около 4,5 млн.

След евентуалната продажба двамата ще заживеят в друга къща, отново на брега на същото езеро, където Михаел да продължи с възстановяването си, пише webcafe.bg.

Сведенията за състоянието му са изключително оскъдни. През миналата година бившият президент на FIA Жан Тод потвърди, че легендата продължи да се бори, но не каза нищо повече, освен че всички продължават да се молят нещата да се оправят по-бързо.

По-рано тази година синът на Михаел - Мик Шумахер, дебютира във Формула 1 като част от отбора на "Хаас". Мик се превърна в третия представител на фамилията Шумахер, който се състезава във Ф1, след като чичо му - Ралф, също направи сериозна кариера и има 180 състезания в над десет години на пистата.