Най-накрая се появи официална информация за състоянието на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер.

Както е известно, от няколко седмици насам стотици публикации дават противоречиви информации за промени в състоянието му. Шуми се възстановява вече близо 6 години от мозъчни травми, които лекарите в началото смятаха за необратими. Те бяха получени при инцидент на ски в Алпите на 29 декември 2013 г. Забине Кем, личен импресарио и дългогодишна семейна приятелка на фамилия Шумахер, излезе с изявление по темата.

"Здравето на Михаел не е публична тема. Няма да коментирам състоянието му в детайли. Искаме да запазим всичко около него възможно в най-тесен кръг и ви уверявам, че решението е взето в унисон с това, което той би искал. Бих посъветвала феновете да не вярват на нищо, което се пише в медиите, защото никоя от тях няма необходимата информация за това. Благодарим ви и от негово име за търпението и разбирането", каза Сабине пред медиите в Швейцария.

Кем допълни, че германецът е изключително чувствителна личност, той не е обичал изобщо да бъде в заглавията и е избягвал публични изяви и преди инцидента. Мениджърът призова и да не се вярва на никакви снимки, които "изтичат" в социални мрежи и жълти издания по света. Без да го каже в прав текст, Кем намекна, че фотоси на Михаел от възстановяването му не са излизали от имението в Гланд, където е той от близо 6 години.