Какво всъщност конкретно е състоянието на Михаел Шумахер, знаят малцина. Близкият му приятел - Жан Тод, потвърди, че продължава да е един от малкото, които имат достъп до найвеликия пилот в историята на Формула 1.

“Виждам Шумахер най-малко два пъти в месеца. Никога няма да го оставя сам. Него, Корина, семейството. Всички ние заедно имахме много преживявания. Красотата на това, което сме изживели заедно, е част от нас и това продължава”, заяви 75-годишният Тод пред италианския вестник “Кориере дела сера”.

Французинът, който от 2019 г. е президент на ФИА, беше шеф във Ферари в периода, в който Шумахер спечели 5 поредни титли за “скудерията” от 2000 до 2004 г. Именно през това време Тод и германецът станаха много близки приятели.

В края на 2013 г. Шумахер претърпя тежък инцидент и получи тежка травма на главата при каране на ски във Франция. 7-кратният носител на световната титла във Формула 1 изпадна в кома.

Всъщност единственото, което оттогава бе обявено официално от семейството на германеца, бе, че е изваден от нея. Какво всъщност е състоянието на 52-годишният бивш пилот обаче продължава да е секретна информация.

Самият Жан Тод няколко пъти дава подобни кратки изказвания относно случващото се, но винаги избягва да влиза в каквито и да е подробности.

Президентът на ФИА казва пред “Кориере дела сера” няколко думи и за Мик Шумахер. 22-годишният син на Михаел дебютира през този сезон във Формула 1.

“Той е скромно и учтиво момче. Засега амбициите му са ограничени от автомобил, който не е конкурентен”, казва Тод, цитиран от "24 часа". Най-доброто класиране на Мик до момента е 16-о място.