Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде скрит на ново място от очите на феновете и медиите, пише "24 часа". 

Както е известно, седем години и половина той се възстановява от тежкото падане по време на ски, при което получи сериозни мозъчни травми. Оттогава само малцина са виждали седемкратния световен шампион и са запознати със състоянието му.

Сега обаче стана ясно, че Шумахер ще бъде преместен от вилата си край Лозана, където ще бъде още подалеч от общественото внимание. Семейството ще се настани в най-новия си имот в Андрач на остров Майорка. Наскоро е купена земя за 3 милиона евро. Тя е съвсем близо до имението, което семейство Шумахер закупи от президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес през 2017 г. за 30 милиона евро.

За новия имот ще бъдат построени конюшни за около 20 коня и трасета за тренировки на състезателни коне. Това ще бъде новото бизнесначинание на семейство Шумахер – отглеждане и продажба на елитни жребци и кобили. Съпругата на Михаел Шумахер – Корина, и дъщеря им Джина-Мария имат сериозно влечение към конете.

През 2010 г. Корина стана европейски шампион по конен спорт. Сега 24-годишната Джина-Мария върви по нейните стъпки и редовно участва в състезания по обездка. Майорка предоставя отлични условия за развъждане на елитни коне, а самата Джина-Мария ще получи възможност за целогодишни тренировки при благоприятни условия.