Пилотът на Макларън Ландо Норис бе крайно разочарован от пропуснатата победа в Русия и обяви, че той носи основната вина. 

Младокът водеше до последните обиколки, когато заваля дъжд. Конкурентите му минаха през бокса за гуми интермедия, но той остана на пистата, смятайки, че ще успее да стигне до финала. Дъждът обаче се превърна в порой и макар и да успя да се добере до пита, Ландо финишира 7-и, а победата бе за Люис Хамилтън. 

„Не знам какво да кажа. Просто съм разбит. Решихме да остана на пистата и това се оказа грешното решение. Аз смятах, че е по-добре да остана на трасето, докато от тима клоняха към това да сменя гумите си. В крайна сметка преценката ми се оказа неточна“ заяви Норис. 

„Отборът ме уведоми за ситуацията и условията, но аз взех решението. Казах, че предпочитам  да не влизам и те го приеха. Смятахме, че дъждът няма да се усили, но сбъркахме. Ще обсъдим обаче защо се размина така преценката ни с тази на Мерцедес и останалите. Когато обаче Люис влезе имаше сектори, в които бе по-мокро от други. В крайна сметка не ми казаха, че ще завали по-силно и при това положение по-добре бе да остана на пистата. Дъждът обаче се усили и това ни провали“ добави той. 

От Макларън също признаха грешката си, въпреки че и Люис Хамилтън не искаше да влезе за смяна. „Можехме да не се съобразим с него. Оказа се, че сбъркахме, но това е част от спорта и трупането на опит. Чухме дискусията на Люис с отбора. Той обаче имаше лукса да види как ще действаме и да направи нещо различно, тъй като бе втори. В крайна сметка целта бе да спечелим и преценихме да останем на трасето, но не се получи. Решението бе общо и сега ще се опитаме да извлечем необходимите поуки и следващия път да сме по-добри“ изтъкна шефът на Макларън Андреас Зайдъл.