Босът на Мерцедес Тото Волф не остана доволен от втората стартова позиция на Люис Хамилтън за утрешната решаваща Гран При на Абу Даби във Формула 1. 

Британецът бе считан за фаворит, но конкурентите му Макс Верстапен с Ред Бул направи отлична квалификация и грабна първото място със солидно предимство пред световния шампион. 

Утре обаче претендетите ще бъдат с различни стратегии, тъй като Макс ще започне с гуми софт и ще бъде по-бърз в началото, докато Хамилтън ще стартира с медиум, което предполага по-дълъг първи стинт на пистата. 

„Това е 1:0 за тях. Направиха така, че гумите им да заработят оптимално в точния момент, а и направиха това изтегляне, което им донесе и полпозицията” заяви Тото Волф, който обаче не губи надежда за утре. 

„Въпреки това аз съм доволен, че ние ще започнем с медиум. Вероятно на старта предимството ще е за Ред Бул, но имаме възможност да останем по-дълго на пистата, както и да търсим агресивност с пресичаща стратегия” добави той. 

Колегата му Кристиан Хорнър бе доволен, но вниматален. „В Q3 всичко се получи идеално. Освен това изтеглянето на Серхио бе пример за перфектна отборна работа, а и обиколките на Макс бяха идеални. Не сме разочаровани, че ще започнем със софт. Гумите-медуим вероятно са по-издръжливи, но всъщност не е ясно какво точно ще бъде износването, а и позицията на пистата ще бъде ключово” каза той.