Основните параметри по новия договор на Люис Хамилтън с Мерцедес вече са договорени, съобщи самият той в навечерието на Гран При на Великобритания и заяви, че се надява да кара още 5 години. 

Слухове за бъдещето на британеца има отдавна, след като настоящият му контракт е до края на годината. Разговори с Тото Волф се водеха отдавна, като в крайна сметка явно всичко ще приключи успешно. 

Заплатата и срокът на договора на Хамилтън вече са уточнени, като остава да бъде постигнато споразумение само по някои подробности. Още миналия уикенд Тото Волф заяви, че парите и продължението на контракта не са фактори за забавянето, а сега 38-годишният пилот го потвърди. 

„Да, това е вярно“ заяви Люис, който отрече непостоянното представяне да е фактор за забяването. „Не мисля за това. Доста преди края на сезона договорът ми ще бъде факт. Продължавам да вярвам на 100% на отбора. В крайна сметка надявам се, че ще бъда тук още дълго време. Вярвам, че ми остават поне още 5 години, нали? Нека да видим!“ отчете той за радост на британските привърженици. 

Мерцедес ще бъде с ново предно крило за „Силвърстоун“ в стремежа да продължи с прогреса си. Отборът направи значими промени по колата още през май и постигна поредни подиуми в Испания и Канада, но в Австрия Ръсел и Хамилтън останаха едва 7-и и 8-и, което показа, че още доста неща трябва да се подобрят.