Макс Верстапен и Макларън поставиха рекорди в изпълнения със събития уикенд около Гран При на Катар. 

Нидерландецът спечели третата си световна титла, както и същинската надпрева в неделя, докато от Макларън се отличиха с триумф в спринта, нов двоен подиум и впечатляваща работа на своите механици. 

Започвайки обаче от лидера на Ред Бул усещането е, че в момента за него просто няма граници. На „Лосаил” Макс счупи рекорда на Себастиан Фетел от обиколки, в които е бил начело в рамките на сезона, като вече е със 739 и то при 5 оставащи старта. 

Освен това той удължи серията си на 36 поредни състезания с точки, спечели на 24-а различна писта, като с успехи на повече трасета е само Люис Хамилтън (31) и поведе с над 200 точки в класирането, след като досега най-голямата разлика е била 155 през 2013 – Фетел срещу Алонсо.  

В същото време обаче, механиците на Макларън подобриха рекорда по най-бърз питстоп, който досега държеше именно екипа на Макс в Ред Бул. 

В надпревара с общо 54 смени на гуми, при второто спиране на колата на Ландо Норис, тя бе обслужена за само 1.80 секунди, с което падна постижението на Биковете от Бразилия през 2019-а – 1.82 секунди. 

Впечатляваща работа на екипа от Уокинг, който прогресира по невероятен начин през послените 3 месеца и можем само да се надяваме, че скоро ще отправи предизвикателство и към Макс и Ред Бул и ще започне да гледа и към победите.