От Мерцедес ще направят последните си сериозни промени по колата си  за предстоящата Гран При на САЩ във Формула 1. 

На пистата в Остин автомобилите ще бъдат с различни подобрения по пода, който трябва да подобри притискането и цялостното представяне и да бъде използван и за развитие на колата за 2024-а. 

„Ще разполагаме с по-различен под, което е последната ни значима промяна за тази година. Надяваме се, че той ще ни донесе по-добро представяне, но най-вече ще бъде в основата на развитието ни на колата за следващия сезон” заяви Тото Волф, който се завръща в падока, след като пропусна предишните 2 състезания заради операция на коляното. 

„Целта е да разберем дали вървим в правилната посока с колата си за 2024-а. Вярваме, че тези подобрения ще бъдат удобни за всяка една писта до края и това ще ни донесе допълнително притискане” отчете техническият директор Джеймс Алисън. 

Мерцедес води с 28 точки пред Ферари в битката за второто място при конструкторите и все още има аванс от 107 пред Макларън, който в последните състезания се превърна в тим №2 във Формула 1, намалявайки дори изоставането си до Ред Бул и печелейки двойни подиуми в последните 2 състезания.