В Мерцедес имаха ужасен уикенд в Бразилия, което накара босът на отбора Тото Волх да се извини на пилотите си Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. 

Преди година тимът спечели на „Интерлагос“ последната си победа, но сега бе далеч от от това да повтори постижението си, след като нямаше темпо и потъна в класирането. Хамилтън приключи едва 8-и, а Ръсел отпадна след технически проблем. 

„Такова представяне не може да бъде оправдано. Просто нямам думи. Този автомобил завърши втори в предишните две състезания, а сега какво и да правим, бе ужасно. Люис някак си оцеля, но Джордж…. Мога единствено да съчувствам на двамата и да им се извиня, че трябва да карат толкова ужасно нещо“ заяви Волф. 

„Това отново показва колко е труден този автомобил за разбиране, след като има толкова голям дисбаланс в представянето и то в рамките на само седмица. Наистина съм шокиран и случилото се е просто неприемливо. Ние сме сериозна структура и солиден отбор, което обаче не се видя сега. Това сигурно е най-лошият ми уикенд за 13 години във Формула 1“ добави босът.