В Мерцедес са провели спешна среща с екипа след новината за преминаването на Люис Хамилтън във Ферари, съобщава „Скай Спортс”. 

Служителите на базата в Бракли са били информирани за неочаквания ход на седемкратния световен шампион, който доскоро твърдеше, че няма да има проблем ако в кариерата си не е карал за Скудерията. 

Очаква се по-късно тази вечер от Мерцедес и Ферари да потвърдят официално това действие на британеца. Миналата година той подписа за още два сезона с настоящия си тим, но явно само първият от тях е бил сигурен, а вторият е бил като опция. 

Черните кончета си осигуриха услугите на Шарл Льоклер до края на 2029-а и с привличането на Хамилтън вярват, че шансовете им за титла се увеличават, макар че най-успешният пилот в историята вече определено изглежда в края на кариерата си. 

За позицията на Люис в Мерцедес вече се спряга Карлос Сайнц, който ще напусне Ферари след края на настоящата кампания, Алекс Албън, който се справя доста добре за Уилямс, Естебан Окон и дори ветераните Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел, въпреки че последният се отказа от спорта.