Типично е за Христо Стоичков да взима позиция за нещо, за което го боли. Поведението на управляващите в Испания не е нормално, категоричен бе в "България сутрин" треньорът и президент на баскетболния отбор Левски Тити Папазов.

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария иска да даде носителят на Златната топка за 1994 г. на съд. В изявление, излъчено по мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, Камата нарече Сантамария и семейството ѝ "франкисти".

Стоичков заяви още, че тя трябва да подаде оставка, заради действията си по време на каталунския референдум за независимост и я обвини, че е изпратила полиция срещу невинни хора.

Според Папазов референдумът в Каталуния е решение на самата нея и има много по-значими неща около допитването, които ще бъдат коментирани, а изказването на Стоичков просто ще заглъхне.

"Дори да му отнемат званието "почетен консул на Барселона", той ще остане "почетен", както за града, така и за Каталуния. Испанците ще продължат да го обичат както досега", убеден е журналистът Едуард Папазян.

Гостът на Bulgaria ON AIR смята, че е "тънка почвата", по която испанският вицепремиер стъпва, защото да наречеш някого "франкист" не е обидно.

Вижте какво казаха Тити Папазов и Едуард Папазян за Христо Стоичков във видеото тук!