Адвокатът Радостин Василев беше представен като юридически съветник на кандидата за президент на БФС Любослав Пенев, като заяви, че цялата нормативна база, която се използва в момента, е за смяна.

Според него, всичко функционира тайно, а решенията не е ясно как може да бъдат обжалвани. БФС трябва да адаптира правото си към Международния арбитражен съд, а не да си създава собствени арбитражни органи.

"Това е най-непрозрачната организация в спорта ни. Да, за БФС става дума. Повечето от вас знаят моето мнение по въпроса. Не един и два пъти съм го изказват. От правно-административна гледна точка, трябва да променим почти всичко в организацията на БФС. Събират се комисии тайно. Заседават и най-вече - взимат решения тайно. Това е неприемливо. След избора на Любослав Пенев за президент БФС ще има нов Устав, нов Дисциплинарен правилник, нови правилници за работа на Комисиите, гарантира още адвокатът. Футболният съюз ще има нов устав и нови правилници за всички комисии. Ще става ясно кой член с каква квалификация разполага".

Той разкритикува и начина на влизане в редиците на БФС, а именно преминаването от временно към постоянно членство. Имало дори дребни трикове като това да не канят неудобни временни членове на конгрес, въпреки че точката за приемане на нови членове предшества тази за избора на президент. Така временните членове нямат право със сигурност да издигат кандидати за президентския пост, а гласуването от тяхна страна е доста спорно. "Член на футболния съюз се става с решение на Общо събрание. Но те се събират веднъж на 4 години. И заради това се приемат временни членове от собствения си Изпълком. Те нямат обаче право да издигат кандидати за президент и да гласуват. Тоест, един клуб може да се окаже в 4-годишен вакуум. Ако управляващите даден клуб са с Боби Михайлов - приемат ги за членове и гласуват. Но на останалите им се обаждат да не идват на конгреса, защото няма право да гласува.

"От време на време си провеждат едни мини-конгреси в малки зали, достатъчни да поберат точно толкова души, колкото е необходимо. Ако ме разбирате какви казвам. Предпочитам Изпълкомът да бъде съставен от експерти, а не от Венци Стефанов, Кирил Домусчиев и Ганчев. Бил съм свидетел как от БФС репресираха един клуб, който представлявах. Но къщичката в момента така е направена, че е трудно да бъде бутната. Танцова група от Люлин би имала по-добре написан устав от този на БФС. И се назначават хора по заслуги, на кръгове по чашка, на приятели. Ще бъде задължително променен форматът на първенството. Играят се огромен брой безсмислени мачове. Ще се обсъди броят на отборите, за да няма корупция. Ще искаме равностойни срещи. Професионалната футболна лига може би ще трябва да се включи".

"Много хора са недоволни от управлението на Михайлов. Има хора с налични преки интереси той да запази поста си. Наистина, нека всеки гласува по съвест, не по задължение.  Изборът ще бъде осъществен с интегрална бюлетина. За да няма обърквания. Най-тайното нещо в момента в България са членовете на БФС, които имат право да гласуват. Не може това да не е известно. Защото така виждам, че ще се опитат някои хора да си изберат Боби Михайлов. Отново тайно. Настояваме медиите да присъстват по време на целия изборен процес. Да има прозрачност на избора".