Локомотив Пловдив е първият финалист в турнира за купата на България по футбол за 2019 година.

В реванша от полуфиналите "смърфовете" направиха 0:0 на Националния стадион "Васил Левски" в столицата със Септември и след победата с 4:0 преди седмица на "Лаута" се класираха за мача за трофея с общ резултат 4:0.

Във финалната среща Локо чака съгражданите си от Ботев или ЦСКА. Двата отбора играят утре на "Армията", след като "канарчетата" победиха с 3:2 в първата среща.


Срещата започна по-добре за домакините от Септември, които имаха страхотна възможност да открият резултата в 12-ата минута. Илия Димитров получи подаване близо до точката на дузпата абсолютно непокрит, но не успя уцели топката и тя мина под крака му.

Пет минути след това гостите от Локомотив имаха претенции за дузпа, но главният съдия Валентин Железов не се подведе по театралното падана не Един Бахтич в наказателното поле на Септември, като това бе и по-итересното за първите 45 минути.

В началото на втората част Валентин Галев трябваше да показва рефлекси на вратата на домакините след удар на Абделхаким Буна с глава, който бе избит встрани от стража.

Анте Аралица пробва също да отбележи в 67-мата минута, но ударът му с обръщане от границата на наказателното поле премина над вратата.

Малко след това в игра за Локомотив се появиха Парвиз Умарбаев и Ален Ожболт, което определено раздвижи играта на гостите и доведе до няколко последователни опасности пред вратата на Септември. Валентин Галев обаче бе на мястото си и се справи с ударите на Димитър Илиев на два пъти.

Влезлият като резерва Борис Галчев можеше да отбележи за домакините в 83-тата минута, но ударът му от фаул бе отразен от стража на Локомотив Мартин Луков.

В добавеното време на срещата Абделхаким Буна имаше чудесна възможност да донесе победата на гостите, но пропусна сам срещу вратаря.

Локомотив се класира на финал в турнира за купата на България за първи път от 2012 година насам, когато тимът отстъпи с 1:2 пред Лудогорец.

Септември (София) - Локомотив (Пловдив) 0:0

Септември (4-1-4-1): Валентин Галев - Георги Стоичков, Александру Бенга, Иван Арсов, Дарко Глишик - Димитър Костадинов (82-Борис Галчев) - Иван Тилев, Владимир Николов, Георги Русев, Здравко Димитров (63-Суад Сахити) - Илия Димитров (76-Кристофър Мандиангу)

Локомотив (3-4-3): Мартин Луков - Асен Георгиев, Стивън Езе, Милош Петрович - Абделхаким Буна, Янко Ангелов (65-Парвиз Умарбаев), Игор Банович (78-Йосип Томашевич), Момчил Цветанов - Един Бахтич, Димитър Илиев, Анте Аралица (74-Ален Ожболт)