Стотици запалянковци, колеги и приятели се преклониха пред легендата на Ботев Пловдив и българския футбол Динко Дерменджиев, който почина през тази седмица.

Поклонението се състоя в зала "Колодрума" в Пловдив, където близките на Чико с часове приемаха съболезнования. Своята почит към големия спортист и човек отдадоха президентът на България Петър Стоянов, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града Иван Тотев, ексградоначалникът Славчо Атанасов, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, Димитър Енчев - председател на зоналния съвет на БФС Пловдив, известната волейболистка Ани Узунова, собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, легендите на клуба Христо Бонев и Георги Василев и играчи от настоящия тим на "черно-белите", големите футболисти на Ботев Пловдив Димитър Вичев, Костадин Костадинов, Петър Зехтински, Антим Пехливанов, Славчо Хорозов, Митко Аргиров, Румен Байрев, състезатели от настоящия мъжки тим на клуба, както и от юношеските формации. Всички бяха единодушни, че Пловдив и България са загубили не само голям футболист и треньор, а и прекрасен човек, който е пример за младите.

Привържениците на Ботев Пловдив се събират пред клубния стадион "Христо Ботев", за да изпратят за последно своя идол Динко Дерменджиев. Траурната процесия тръгна от зала "Колодрума" и ще спре за кратко пред стадион "Христо Ботев" около 12:30 часа. В 13:30 часа в църквата "Св. Архангел Михаил" в централния гробищен парк в Пловдив ще се състои опелото, а непосредствено след него ще бъде и погребението на Динко Дерменджиев - Чико.

Снимки: Бойчо Попов, Investor.bg