Берое ще се подсили още преди старта на сезона. Клубът е в напреднали преговори с трима чужденци. Новината съобщи спортният директор на старозагорци Валентин Грудев. "Набелязаните от нас футболисти са от Европейския съюз. Става въпрос за офанзивни състезатели. Сред тях има и външни халфове. Очакваме развитие по отправени към тях други оферти. Ако успеем да ги привлечем, ще повишим значително класата на тима си", коментира пред "Тема Спорт" Грудев.

Допълвайки темата за селекцията под Аязмото, той каза още: "Вече се сдобихме с ново острие в лицето на Зоран Йосипович. Името му звучи като от нашите географски ширини, но паспортът на момчето е швейцарски. Той владее няколко езика и разчитаме да е алтернатива на Мартин Камбуров в предни позиции. Взехме също Юлиян Ненов и Петко Цанков. От Ботев (Гълъбово) се върна вратарят Пламен Колев, който е юноша на клуба. На него и на младия Иван Гошев залагаме надежди да са конкуренти под рамката на титуляря Душан Перниш".

Шефът коментира и подготовката. "Оценката за лагера в Банско е много добра. Надградихме във физическо и тактическо отношение. В първата контрола загубихме от Академия Пандев, но създадохме много положения. После победихме убедително Сабаил. От играта и резултата срещу Македония Гьорче Петров (1:2), не сме доволни, но с оглед кратката пауза от миналия сезон и подготовката за настоящия играчите почиваха малко и са уморени. Хубавото е, че няма сериозни контузии", завърши Грудев.