Треньорът на Осиек Дино Скендер даде почивка на основните си играчи при загубата от Горица с 1:3 във втория кръг на хърватското първенство. Спортно-техническият щаб на Осиек даде приоритет на реванша от втория квалификационен кръг в Лига Европа срещу ЦСКА в четвъртък и в клуба решиха да запазят титулярите.

Срещу Горица Скендер смени всички полеви играчи в сравнение с първия мач в София, като запази единствено вратаря Ивица Ивушич.

Резервите на Осиек не съумяха да се противопоставят и записаха първа загуба в шампионата този сезон. Почетното попадение за съперника на ЦСКА - вкара влезлият като смяна в този мач Мирко Марич в последната минута на мача.

"Трудно се взима такова решение да играем с юноши. Момчетата дадоха всичко от себе си, но Горица заслужено победи. Заедно със спортно-техническия габ решихме да дадем почивка на титулярите, съзнавайки риска, но това го направихме с оглед на мача, който ни предстои срещу ЦСКА. Концентрираме се изцяло върху предстоящия мач в четвъртък", коментира Скендер на пресконферцията след мача.

ЦСКА има аванс от 1:0 след първия мач. Реваншът е в четвъртък от 21.45 часа в Осиек.