След проточили се прегово­ри ръководството на Локомо­тив Пловдив най-после догово­ри телевизионното излъчване на домакинството със Страс­бург. Мачът е утре от 20:30 часа на "Лаута". Двубоят ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2, както се и очакваше. Между двете страни обаче е имало леки разминавания и дребни детайли и затова не­щата се забавиха.

"Нова Броудкастинг Груп" излъчи и двете срещи на Локо Пд със словаш­кия Спартак Търнава. Почти сигурно Диема спорт ще пока­же и реванша със Страсбург от Франция, който е на 15 август (четвъртък). Родната медия ще предостави картина на френска телевизия, която после ще излъчва ответния дву­бой. Опция при преговорите е била и друга родна телевизия, но все пак Диема спорт 2 са предложили по-добри условия.

Близо 7000 зрители ще подк­репят Локомотив Пловдив в първия мач със Страсбург. След ремонта капацитетът на стадион "Локомотив", заявен пред УЕФА, е 8200 зрители. Гос­тите от Франция са подали заявка за 200 талона, които ще им бъдат предоставен от ръ­ководството на черно-бели­те. Заради мерки за сигурност Локо пусна в продажба близо 7000 талона на цени от 15 до 25 лева.

В мача със Спартак Търнава ситуацията бе сходна. Ако Ло­комотив Пд отстрани Страс­бург, вероятността плейофът да е на "Лаута" е минимална, съобщава "Тема Спорт". Там черно-белите ще срещнат победителя от двойката Вадуц - Айнтрахт Франкфурт.

Брифингът на смърфовете започва в 19:45 ч. днес, а тре­нировката ще е от 20:15 ч. Пресконференцията на францу­зите е с начален час 18:30, а от 19:00 ч. те ще проведат зани­мание на централния терен на стадион "Локомотив". Трени­ровките и на двата отбора ще бъдат открити за меди­ите през първите 15 минути.