Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков даде кратко интервю пред агенция Блиц, след като българският футбол беше разтърсен от скандали.

-Г-н Лечков, как ще коментирате горещите събития, свързани с БФС и по-специално оставката на президента Борислав Михайлов?
-Оставка? Аз не съм видял оставка на Боби.

-Новината излезе вчера в сайта на БФС.
-Да, но нито аз, нито останалите, които сме под Боби Михайлов в йерархията на футболния съюз, не сме виждали черно на бяло оставката. Освен това, даже и да има такава, аз няма да я приема. В това съм категоричен. Не мога да гарантирам как ще реагират останалите членове на Изпълкома, но моето решение ви го казвам още сега. 

-Говори се, че Боби Михайлов бил категоричен и няма връщане назад.
-Аз не знам какво се говори и какво се шушука. Знам, че в петък има Изпълком. Знам, че за да бъде извършена промяна на най-високия връх в българския футбол, е нужно свикването на извънреден конгрес. Има си ред, който трябва да се спазва. Не може ей така да се правят рокади. Чуй ме сега. Ето, давам обещание, че в петък след Изпълкома ще отговарям на всички въпроси – удобни, неудобни, на всички. Поне един час ще отделя на медиите, ако има какво да ме питате. А то 100% има. Нали знаете: Кой каквото си е надробил, ще го сърба.

-Какво имате предвид, като цитирате поговорката?
-Нищо конкретно. Но наистина да спираме вече. В петък ще говоря повече.