Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев няма никакво време за експерименти с оглед наближаващите мачове с Чехия и Парагвай.

"Искам максимално да използваме времето до март. Тогава са най-важните ни мачове. Лично моята стратегия е към мачовете (от Лигата на нациите) през март. Във времето назад много се говори дали да се залага на опитни играчи или отборът да се подмладява. Трябва да бъдем реалисти.

"Няма треньор без цел. Всеки треньор винаги трябва да има цел пред себе си. Трябва да се възползваме от този шанс, да изпълним мечтата на всички българи. От много време не сме се класирали никъде", коментира специалистът пред медиите. 

Опитният Ивелин Попов ще остане на капитан на националния отбор. 

Дерменджиев вече е провел разговор със селекционера на националния отбор до 21 години Александър Димитров, като е възможно някой от младежите да бъде повикан да тренира с мъжете.

"Много е труден моментът след 0:6 (срещу Англия). На първо място трябва да подобрим играта на отбора и състоянието на футболистите. Ще се концентрираме върху него. Но също толкова важно е те да дадат максимума от себе си.

Най-важното е психологията. Нямах проблем да приема офертата. Това е националният отбор и е лицето на футбола ни. Трябва да дадем всичко за него. Трябва да подкрепяме отбора, аз имам надежда", каза още Георги Дерменджиев.

На 14 ноември България ще играе контролна среща с Парагвай, а три дни след това е квалификационният двубой за Евро 2020 между "лъвовете" и Чехия.

На въпрос кои и какви футболисти ще вика, дали ще се концентрира върху това дали и колко играят в клубовете си, Дерменджиев отговори: "На първо място трябва да бъдат лидери. Специално за квалификацията с Чехия и контролния мач с Парагвай сме се спрели на хората, които смятаме, че ще ни свършат работа. Футболистите трябва да са наясно, че играят за флага на България".

"Относно хората за щаба, ми мога да кажа, че се спрях на хора, които са смели и гледат напред".

Треньорът е наясно, че българският национален отБор реално обира мнението на всичко, което се е случило в българския футбол.

"БФС има най-малка вина за състоянието на българския футбол. В миналото сме имали много таланти, класирали сме се на големи форуми. И вероятно пак ще се случи, но периодът е такъв. Кажете ми имаме ли талант в последните 10 години, който да играе някъде на високо ниво? Всеки на 16-17 години иска да излезе някъде, да си намери отбор, да го видят. Търсят се мениджъри, а и самите родители търсят клубове. Но има много пропуски във футболното развитие, темата е дълга.

Дерменджиев съжалява, че отборът ще играе без публика, което вероятно ще бъде наказанието на БФС заради расисткия скандал от европейската квалификация с Англия.

"За играчите е проблем, разбира се. Колкото и малко да са, е хубаво да има фенове. Но ако сме наказани, така да бъде, заяви Дерменджиев.