Локомотив Пловдив търси къде да преотстъпи двама от чуждестранните си футболисти, пише "Тема спорт". Това са десният бек Мустафа Абдулахи (23 г.) и халфът Густаво Уирис (19 г.). 

Двамата нямат европейски паспорти и реално рядко попадат в групата. Старши треньорът Бруно Акрапович ги харесва и държи да ги използва, но в момента това не е възможно заради бройката на играчи извън ЕС - трима. От "Лаута" са задвижили процедура по изваждане на български паспорт на Парвиз Умарбаев. 

Засега обаче няма развитие около таджикистанеца и затова от Локо са решили да преотстъпят младите играчи. Абдулахи все още няма мач през този сезон, но освен паспорта, проблема е, че доскоро бе контузен. Уирис пък има едва 3 среши в Първа лига, в които се разписа веднъж.

Спортният директор Георги Иванов-Гонзо вече е провел разговори с няколко елитни отбора, където двамата чужденци евентуално да бъдат пратени да играят редовно. 

Наставникът Бруно Акрапович и Гонзо са коментирали, че те са качествени футболисти с потенциал и ще е добре да играят по-често някъде. Сред опциите за отдаването им под наем са Царско село, Дунав Русе, Ботев Враца и Арда. 

Двамата футболисти вече са дали своето съгласие в разговор с ръководството, защото имат дългосрочни договори и е в техен интерес през пролетта да играят редовно и да поддържат ритъм. Те ще бъдат следени постоянно от спортно-техническия щаб на черно-белите.