Навършващият днес 70 години президент на Славия и член на изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов посочи своя фаворит за президент на следващия конгрес. Това е Емил Костадинов, който днес беше посочен за първи вицепрезидент.

"Ако Емил Костадинов се кандидатира, със сигурност ще го подкрепя. Според мен, ще му отива. Този човек донесе най-голямата радост на българския народ. Виждате, че изявени футболисти управляват футбола, например Платини. Да, имаше много обвинения срещу него, но го оправдаха, заяви Венцеслав Стефанов.

"Но ще има много кандидати, бъдете спокойни. Ще ги научите, като му дойде времето. Ние като ръководство до момента сме направили всичко, което е нужно. Ние не сме се женили за БФС, ако хората имат желание, може да променят ръководството на БФС, заяви още Стефанов.

Вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев още един път потвърди, че няма намерение да се кандидатира за президент.

"Все още не знам дали ще се кандидатирам за член на изпълкома на БФС. Това зависи от кандидатурите за президентския пост", каза още бизнесменът.

Фурнаджиев отхвърли обвиненията в злоупотреба в държавни средства, като съмненията са, че свързана с него фирма е посрещала юноши от Елитните групи в хотел Белведере, в който той има участие.

"Каква печалба мога да имам? 4000 лева ли? Та аз за годините във футбола чрез мои фирми съм дал 4 милиона лева", заяви Фурнаджиев.