Етър и Ботев Враца завършиха 1:1 в среща от последния за годината 20-и кръг на първенството, като домакините трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа.

Това беше първи мач за новия треньор на виолетовите Петко Петков, който през седмицата беше назначен, а в същото време Антони Здравков спечели първа точка за врачани. И двата отбора остават в долната половина на класирането, като врачани са предпоследни.

В началото на мача двата отбора буквално се захапаха и на терена имаше няколко здрави сблъсъка, а в 18-ата минута Здравко Илиев изстреля мощен шут, но вратарят Красимир Костов улови. В 29-ата минута етърци поведоха с гол на Яни Пехливанов.

Опитният дефанзивен халф се включи при дълъг пас на Станоев към Милчо Ангелов. Юношата на Черноморец овладя на десния фланг, елиминира защитник и с левия крак сервира топката за съгражданина си. Пехливанов нямаше проблеми да открие.

В 33-ата минута Доменик Янков стреля силно от дъгата, но вратарят Христо Иванов внимаваше и изби топката в корнер. В 53-ата минута Милчо Ангелов можеше да вкара за 2:0, след като преодоля трима защитници, но се затвори и не успя да нанесе точен удар, след като мина на парад през центъра на пеналта.

Само след 4 минути обаче гостите изравниха чрез Доминик Янков, който се възползва от неориентирано изчистване на Иван Скерлев, който буквално му поднесе топката. Младият пловдивчанин, който е преотстъпен от Лудогорец, от малък ъгъл намери мрежата.

След гола гостите се активизираха и можеха да стигнат до обрат, най-вече заради грешка на защитата на великотърновци. Неумело изчистване подари топката на Симеон Мечев, който от 30 метра опита да прехвърли вратаря Иванов и топката се отби в горната греда. В ответната атака домакините можеха да стигнат до гол чрез Иван Стоянов, който получи отлично центриране от Здравко Илиев. Капитанът на Етър обаче прати топката в аут.

Малко преди края гостите останаха 10 на терена, след като Ивайло Михайлов беше изгонен заради събаряне на Светослав Ковачеув. Най-напред Крис Гади от 2 метра не нанесе удар във вратата, а малко по-късно попадение на Ивайло Димитров беше отменено правилно заради засада.

Етър - Ботев Враца 1:1

голмайстор: 1:0 Яни Пехливанов 29, 1:1 Доминик Янков 57

Етър: Христо Иванов, Здравко Илиев, Александър Дюлгеров, Иван Стоянов, Красимир Станоев, Милчо Ангелов, Флорент Боджадж (46- Светослав Ковачев), Яни Пехливанов (78- Ивайло Димитров), Крум Стоянов, Дино Мартинович (60- Крис Гади), Иван Скерлев

Ботев Враца: Красимир Костов, Андреас Васев, Венцислав Керчев, Илия Миланов (3- Симеон Мечев), Даниел Генов, Доминик Янков (87- Мирослав Будинов), Валери Домовчийски (90+1- Валери Божинов), Петър Атанасов, Христо Златински, Деян Иванов, Ивайло Михайлов