Футболист №1 на България за 2019 година ще стана ясен утре около 19:00 часа. Церемонията е във Военния клуб в София и започва в 17:30 часа. "Тема Спорт" разкрива кои играчи оформят призовата тройка.

В Топ 3 влизат трима национали - Антон Недялков (Лудогорец), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Васил Божиков (Слован Братислава). Последният само призна в интервю за dsport.bg, че е получил покана от организаторите да присъства. По традиция на церемонията награди получават именно първите трима.

Според приближени фаворит да спечели наградата е Антон Недялков. Наскоро пред "Тема Спорт" Мартин Камбуров заяви, че Футболист №1 трябва да е Димитър Илиев, но ще стане защитникът на разградчани. Преди година призът грабна Кирил Десподов.

Недялков бе несменяем титуляр за разградчани и основна фигура при спечелването на осмата титла и излизането от групите на Лига Европа. Димитър Илиев спечели Купата на България, а завърши 2019-а като голмайстор на елита с 11 попадения. Стигна и до националния отбор. Васил Божиков спечели титлата в Словакия, като игра в групите на Лига Европа.

Почти сигурно треньор №1 ще е Стойчо Младенов, който спечели Купата на Казахстан със своя Кайсар.

112 спортни журналисти от 44 медии гласуваха в 59-ото издание на анкетата Футболист на годината, организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Наградите си ще получат и най-добрите по постове в българското първенство за 2019-а. Отново ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол. За четвърта поредна година ще бъде връчена и наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов".