Известен фен на Ботев Пловдив е загиналият българин в Гърция вчера. Става дума за 28-годишният пловдивчанин Тоско Б. Той беше блъснат от кола в опит да избяга от гневните гръцки ултраси.

Гръцката полиция е арестувала 15 ултраси на ПАОК, твърдят източници на PlovdivDerby.com. Причината за ареста е нападението с ножове и други хладни оръжия над 7-8 фенове на Ботев Пловдив.

Други двама фенове на канарчетата пък са в болница в Солун. Единият от тях е претърпял операция, след като е ударен с камък в главата. Вчера вечерта гръцката полиция обяви, че издирва автомобил. Оказа се, че е става въпрос за черен ван, с който са се предвижвали фенове на ПАОК.

Автомобилът, който пък е блъснал българина, е в била управляван от жена.  Тя също е арестувана, но се смята, че инцидентът е станал по случайност, а не нарочно.

Стотици фенове на гръцкия Арис изказаха своите съболезнования, използвайки фейсбук страницата на Ботев Пд, Бултрас и др. От клубът пък поискаха полицията в Гърция да е безкомпромисна при откриването на виновните и да не си затваря очите пред нищо.

От фенски страници във facebook на Берое, ЦСКА и Левски също изказаха своите съболезнования и осъдиха нападението с оръжия над българи.