За момента БФС не възнамерява да отлага мачове от елита и Втора лига. Това заяви временно изпълняващият длъжността президент на централата Михаил Касабов пред "Тема Спорт". Ситуацията обаче бързо може да се обърне с краката нагоре, ако се стигне до заразяване на играчи.

"Следим нещата и сме готови да реагираме при всяко решение на оперативния кризисен щаб. Имаме такава готовност. Засега обаче няма да отлагаме мачове. Тоест срещите от Първа и Втора лига ще се играят по програма при закрити врати. Ситуацията обаче е динамична и не се знае какво може да се случи, ние я следим", каза Касабов.

Засега мерките не са усилени, въпреки че и в София бяха регистрирани случаи на болни от коронавирус. По-рано вчера началникът на Кризисния щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски бе обявил: "В области с потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия се преустановява. При невъзможност за отлагане или препланиране по изключение те се провеждат без публика и това е свързано пак с квалификационни международни срещи. Във връзка с обявената епидемия по отношение на грип Б имаше планирани 467 мача от Трета лига и различни детски мероприятия. Мащабите са много големи и се получава струпване на големи маси хора", заяви Мутафчийски.

В същото време падна забраната за посещение на спортни мероприятия на закрито у нас, но само в областите, където няма потвърдени случаи на коронавирус. Те обаче ще могат да бъдат посещавани, но само от ограничен брой зрители - 250, които трябва да са на минимум 1 метър разстояние или през едно свободно седящо място.