Отмяната на всички обществени събития във Велико Търново провали гостуването на легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс на 29 март. „Говорихме с кмета Даниел Панов и се обединихме около становището, че е абсолютно недопустимо да се рискува със здравето - заяви за „Меридиан Мач" шефът на фенклуба на „червените дяволи" у нас Емил Йорданов.

- При престоя ни в Манчестър за дербито със Сити през уикенда говорих със самия Скоулс. Пол веднага прояви разбиране. Визитата му остава за някой ден от септември или 10 октомври, когато ще има пауза за националните отбори заради Лигата на нациите". Билетите, купени досега за срещата с 11-кратния шампион на Англия и двукратен първенец на Европа Скоулс в Двореца на спорта в Търново остават валидни за наесен. Пласирани са 500 от 2000 места. Всички от най-скъпите билети - 217 за по 60 лв. са били продадени. Заради кризисната ситуация Велико Търново няма да чества и празника си на 22 март. Спортните прояви остават без публика.

Мерките бяха взети във връзка със случаите на COVID-19 в Габрово и Плевен, съответно на 30 и 90 км от Старо-престолния град. Групата на родните .дяволи" на „Олд Трафорд", където Юнайтед довърши с 2:0 Сити за дубъл от победи във Висшата лига този сезон, е била около 40 души. „Видяхме се с друг герой от требъла от 1999-а-Яп Стам", завърши Йорданов.