Премиерът Бойко Борисов посъветва БФС да се съобрази с УЕФА относно довършването на футболните първенства у нас.

От "Бояна" обмислят efbet Лига да приключи с доиграването на редовния сезон, от който остават 2 кръга, и да се доиграе Купата на България. Турнирът е на 1/2-финална фаза, а съперници са Локомотив Пловдив – Левски и Ботев Пловдив – ЦСКА.

"Сутринта си коментирахме колко страдаме от спирането на футбола. Не мога да коментирам действията на УЕФА. Те си имат правила и се надавам БФС да се съобразява с тях. В Англия губят по 9 милиона паунда на ден от спирането на футбола", заяви Борисов.

От УЕФА посъветваха всички прекратени заради пандемията от коронавирус първенства да се доиграят. В противен случай държавите, които не спазят тази мярка, рискуват да останат без евроучастници.

До момента единствено в Белгия беше обявен предварителен шампион – Брюж, а грандовете в Нидерландия поискаха Ередивизие да приключи при настоящето класиране, което ще короняса Аякс.

От Топ 5 на големите шампионати се надяват те да бъдат подновени до края на май и да завършат най-късно до началото на август, ако ситуацията го позволява. Този вариант стана възможен след отлагането на Евро 2020 за следващото лято.