66 нови случая на заболели с коронавирус са регистрирани у нас, 29 от тях са в болници, активните области са 13 – общо заболелите са 1081, увеличението е с 6,5%, стана ясно от брифинга на оперативния щаб тази сутрин, пише Dnes.bg.

В София има 22 случая, 16 амбулаторни. Плевен – 13, 9 контактни от завод „Мизия“. Сливен 5 , Велико Търново – 5. Ловеч има трима заразени в дом за възрастни хора. Децата са общо 39, под 10 години са 22 деца. 5 нови случая в Плевен и Кюстендил. Пазарджик едно момче на 2 години е настанено в болницата.

12 нови случая са регистрирани на заразени медици. Излекувани са 190 души у нас. Починали са трима души през денонощието – жена на 77 години, мъж на 53 години в Смолян. Новият случай е на жена на 71 години в „Пирогов“. Починалите са 50.

В болница са настанени 202 души.

В България се очаква голямо движение на мюсюлмани заради техните религиозни празници. Джамиите ще бъдат затворени, а пристигащите от Турция ще се наблюдават стриктно.

Тестването на жителите на „Филиповци“ и „Факултета“ продължава. Има положителни проби, ограничителните мерки трябва да продължат.

"Никога не сме твърдели, че бързите тестове вършат работа", категорични са от Оперативния щаб.