Началникът на Националния щаб за борба с коронавируса генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски обяви важна новина за българския спорт.

По думите му, в следващите две седмици ще има разхлабване на мерките, което може да позволи на атлетите да започнат да тренират. Това ще доведе и до подновяване на състезанията у нас, които не са анулирани. Разбира се, когато това стане, те ще се провеждат без фенове, за да не се допусне разпространяване на COVID-19.

"В последните 2 седмици много неща се промениха. В следващите дни също ще бъдат направени съобщения. Правителството ще обяви начина, по който ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище при поискване".

"Върви се към постепенно освобождаване на мерките. Един от принципите, които се спазва, е ако се допуска някакво събиране на брой хора, то да бъде за спортовете, които са на открито, а постепенно после за всички останали дейности в затворени помещения. Активно обсъждаме тези неща".

"На първо място това е ходенето в планините в парковете разширяване на контингента, който може да ги посещава, индивидуалните спортове, спортовете на открито и тренировките. Тези неща се говорят активно. Те ще бъдат обявени като дати от правителството", заяви Мутафчийски.