В четвъртък ще се проведе поредното заседание, на което ще се говори за приключването на първенството на България, пише "24 часа". Ще бъдат представени три варианта.

Първият е краткият, като при него се играят два мача от редовния сезон и купата. Вторият е среден, като в него се добавят и половината от двубоите от плейофите, което означава пет за първата шестица. И последният е да се изиграе всичко, което остава.

Предложението ще е 1/2-финалите за купата да бъдат в един мач, след като вече е ясно, че мачовете ще са без публика. Така четирите отбора могат да се съберат в София, като от БФС смятат да поемат разноските на престоя на пловдивските “Ботев” и “Локомотив” в столицата и всички двубои да бъдат изиграни на “Васил Левски”, за да няма предимство на “Левски” и ЦСКА.

От 5 юни до 1 август има 9 свободни уикенда, а ако се започне на 12 юни, ще има 8 свободни, което събира поне Първа лига без междинни дати, ако бъде прието предложението да няма два мача от 1/2-финалите за купата.

До 1 август обаче ще трябва да се изиграе и плейофът за евротурнирите, защото в понеделника УЕФА иска да бъдат обявени всички отбори в евротурнирите, което означава, че ще трябва да се ползват и сряда.

Втора лига ще си изиграе всички 12 мача до края на първенството, като няма да има толкова сериозно натоварване, след като вече два отбора се отказаха, а се очаква поне още толкова да не се включат в доиграването. Това са “Ботев” (Гълъбово) и “Черноморец” (Балчик). Техните съперници ще получат служебни победи, но от друга страна, ще имат и почивка между двубоите си.

Днес медицинската комисия на БФС ще има среща с националния щаб с готови варианти за подновяване на тренировките.