Ботев Пловдив осъществи първи летен трансфер. Канарчетата подписаха с халфа Славчо Шоколаров. Той идва като свободен агент, след като през март разтрогна с ФК ЦСКА 1948 Сф, където премина в началото на година от Славия.

Именно двата тима, за които вече е играл през сезон 2019/2020 не му позволява да вземе участие в мачовете на Ботев Пд до края на кампанията. Така Шоколаров ще може да бъде използван едва от следващия сезон.

Той е подписал с жълто-черните за 1+1 година. Очаква се до дни Ботев да привлече и централния защитник Виктор Генев, който ще парафира за същия срок. Централният защитник обаче ще може да бъде използван до края на кампанията, тъй като до момента е играл само един професионален клуб – Берое.

„До трансфера ми се стигна след като от Ботев ме потърсиха, когато разтрогнах договора си. Много съм благодарен на ръководството на отбора и съм щастлив, че съм част от този тим. Разбрахме се точно за 5 минути".

"Договорът ми е за 1+1 година. Настоящия състав на Ботев за мен лично е много балансиран и качествен. Има много добри млади и опитни футболисти. Целите ми с отбора са големи, защото това е един велик клуб за България".

"Искам да постигнем успехи, да радваме привържениците и да печелим купи и медали. Конкуренцията на моя пост е голяма и мен лично това ме радва, защото трябва да тренирам много здраво, да се докажа и да си извоювам мястото на терена”, сподели новото попълнение на жълто-черните Славчо Шоколаров пред tribunaplovdiv.