Наставникът Юрий Васев коментира селекцията на Миньор Перник за новия сезон и обяви, че клубът ще проведе дълга подготовка, за да бъде максимално готов след принудителната пауза заради коронавируса.

„Изградили сме един млад отбор, на който средната възраст е 20 години и два месеца, искаме да продължим по този начин. Работим по селекцията, имаме набелязани имена, но ще бъдат оповестени, когато са привлечени официално. Не искаме мащабна селекция – 3-4 добри футболисти, които да вдигнат нивото и конкуренцията в отбора".

"Мисля, че ще сме фактор във втория ешелон. Искам стабилизиране на отбора, нужно му е време и период на адаптация. На 8 юни ще започне подготовката  – три етапа, като първият е в Перник. Отиваме после на село Ковачевци, там ще изиграем няколко контроли, имаме две сигурни. Ще проведем 8-9 проверки, за да си възстановим игровия ритъм".

"Искаме да направим малко по-дълга подготовка, около 45 дни. На 20 юни контрола с Монтана, те се готвят за бараж за влизане в Първа лига, другата ни ясна контрола е с Пирин на 3 юли, вероятно ще бъде на Ковачевци. Още много отбори не са почнали подготовка от Втора лига, така че впоследствие ще уточним въпросните контроли“, сподели той.

„Не може да кажем кои са ни конкуренти, все пак сме нов отбор. Има отбори с традиции в Първа лига като Пирин и Локомотив Сф, ще видим как ще минат и баражите – всички отбори са сериозни отбори, дори такива като Кариана, Струмска слава, навсякъде трудно се играе. Нужен ни е период на адаптация".

"Ще бъде доста по-трудно, но съперниците  ще играят по-отворено, така че ще работим във всяко едно отношение, момчетата са свикнали да играят под напрежение. Не знам другите отбори в какво състояние. Чужденци е изключено да привличаме, даваме шанс на момчета от школата, предлагаме договори на момчета от Перник".

"Не робуваме на имена. При всички положения ще има полемики, за мен е правилно, не защото сме влезли. Просто не е нормално да се изиграят 14 мача в рамките на два месеца, след това почти без почивка още 16 мача, това са 35-40 мача за кратък период, вижте какво става в Бундеслигата, където са далеч по-напред във всяко едно отношение и контузиите, които се получиха. Нашата цел номер 1 сега е да съхраним отбора от нежелани контузии“, допълни треньорът.