Президентът на Марица Пловдив Христо Христов, който  е кандидат за президент на БФС, даде пресконференция. Не нея той разкри, че лично е давал подкуп на член на Изпълкома, за да се манипулира мач.

"Когато бяхме част от "Б" група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да минипулираме футболен резултат. Името на човека ще кажа на Конгреса на БФС. Не се страхувам. Дадох му пари в брой, за да се манипулира този мач. Готов съм да понеса отговорност. Има практика за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи анализ на решенията на БФС, ще видите, че няма никаква логика. Аз лично съм дал пари в брой. Приеха ги на 200 процента. Сумата беше дребна. Човекът няколко дни след мача ми я върна", каза Христов.

Припомняме, че в края на април той официално обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. Иначе това не е първият скандал у нас. Само преди дни треньорът на Витоша Асен Букарев разкри, че е бил търсен от хора, за да бъде манипулирана срещата с Царско село.

От БФС вече започнаха разследване по случая.