Нападателят на новаците от ЦСКА 1948 Мартин Камбуров призна, че е бил пред трансфер в Левски през 2007 година. Тогава той е имал разговор по въпроса с Наско Сираков, но не са постигнали съгласие.

Той сподели още, че желанието му е било да остане в Берое, но там не са му гарантирали титулярно място. Разкри и други интересни неща около себе си като заразяването му с COVID-19 и преследването на головия рекорд на Петър Жеков.

"Започнахме сезона с дерби, стана хубав мач с красиви голове. Реагирал съм на момента след гола. Вярвам, че където и да ида, ако съм здрав, ще бележа. Бързо се нагодих към новия отбор, хубаво е, че всички сме българи. Направих си равносметка. Станах голмайстор за 6-и път, дано продължа да играя на това ниво. Гордея се от постигнатото", заяви Камбуров пред "Диема".

"През 2007 година имах разговор с Наско Сираков за трансфер в Левски. Това бе единствената оферта, която съм получавал от "сините". Тогава играх за Локо (Пд) 6 месеца, а след това отидох в Гърция. Пет години изкарах в чужбина и не съжалявам. Играх две години в Китай. Никога не съм се замислял, че мога да вкарам толкова голове, не съм вярвал, че ще стана 6 пъти голмайстор".

"Още съм далеч от рекорда на Жеков. Първият гол Петър Зехтински ме взе на 18 години в Ботев, с второто или третото докосване реализирах, за младо момче, което дебютира и реализира, цяла нощ не спах. Срещу Левски играх с чужди обувки и вкарах на Иванков с обувките на Караславов".

"Така ми се е стекла кариерата, благодарение на Локомотив съм постигнал тези неща, Камбуров е в историята на Локомотив, 4 пъти съм бил голмайстор с Локомотив, станах шампион, 3-ти, оставих в ЦСКА доста по-голяма заплата, върнах се в Локомотив, оцеляхме. Този отбор е в сърцето ми и няма да се промени".

"Целта ми беше 200 гола, но в пандемията се замислих, че продължавам да играя добре, здрав съм, поставям си краткосрочни цели, 15 гола на сезон, ако не вкарвам голове няма как да се получи, станах голмайстор на първенството, което те мотивира още повече. Искам да продължавам така, да съм здрав, не си поставям 15 гола".

"Подписах за две години, във футбола е много относително, днес може да играеш, утре да си контузен. Ако съм здрав ще продължа да играя. Петър Жеков е мотиватор, не като конкуренция, имам уважението на всички, Той ме кара да продължа следващата стъпка, едно дете да стигне до нас, да мине Камбуров, Жеков", добави още той.

"Всеки президент си избира политиката на клуба, не мога да отрека, че не трябва да има чужденци, нека има, но да са ниво, да дърпа отбора напред, когато целта е изпълнена, това си е решение на ръководството на отбора. Когато са като в Лудогорец и те правят разликата, с Марселиньо, Кешеру, аз и той сме голмайстори, Кешеру е нападател".

"Нормално е да има конкуренция, не мога да изиграя 31-32 мача и Купа, ще има доста мачове за всички, когато има конкуренция, тя те дърпа напред. Срещу Берое ще е трудно, но си имаме шансовете. Със сигурност имам 3 прекрасни години в този клуб, ще изляза като професионалист, надявам се всичко да бъде нормално", добави Камбуров.

"Труд, борба и да не се отказва, на едно място няма да успееш на другото ще успееш", каза в заключение Камбуров със съвет към младите футболисти.