От спортно-техни­ческото ръководство на Локо (Пд) начело с директора Георги Иванов са поставили цена от 800 000 евро на бразилския си халф Лукас Салинас, пише "Мач Телеграф".

Изработилият си два отлични шанса за гол в дербито с Лудого­рец, които за жалост на „черно-белите" фенове бяха пропус­нати, се наложи в ти­тулярния състав на Бруно Акрапович, въ­преки че бе сред последните, които се присъединиха към състава за проби на лагера в Анталия.

24-годишният техничар започна да вкарва и важни голове, като през миналия сезон на два пъти се разпи­са срещу ЦСКА, а в началото на този от­беляза за победата с 2:1 над Ботев (Bp). Чуждестранен мени­джър вече е търсел контакт с Локомотив, за да попита при каква цена биха се раздели­ли със Салинас. Той е отсякъл, че има клуб, който е готов да плати веднага 100 000 евро, за играча, но са му отговорили, че той струва поне 8 пъти по­вече.

Цената на бразилеца се вдига и от това, че той притежава и ис­пански паспорт и не заема място за чуж­денец извън Евро­пейския съюз. От аматьорския Сертанензе в Португалия се опитваха да по­лучат трансферна сума за него от Локо, но в крайна сметка той бе уреден като свободен агент.