Масова “инвазия” на гръцки дарители в кампанията “Да живее Ботев Пловдив!” в платформата Helpkarma, след като официалната страница във Фейсбук на Супер3 - най-голямата фен фракция на Арис, призова членовете си да даряват за спасението на Ботев.

Както е известно, двата клуба да побратимени, а отношенията се засилиха още повече след убийството на фена на пловдивчани Тоско Бозаджийски на 5 януари тази година в Солун. 

“Чувстваме морално задължение към душата на това дете.... Ако беше жив, щеше да е стресиран, огорчен и тъжен, виждайки отбора си в тази задънена улица, но в същото време той би бил упорит, правейки невъзможното - възможно, за да помогне на отбора си да излезе от задънената улица”, пишат от Супер3. Те публикуват и обръщението на канарчетата към феновете на футбола от целия свят: 

“Футболът е най-великата игра в света. Вие най-добре осъзнавате какво представлява любовта на хората към любимия отбор. За много от нас футболът е смисълът на живота, за някои той дори бе по-важен от живота! За жалост модерният футбол се превърна в машина за пари, която нерядко отнема истинската любов на хората. Нараства броя на клубовете, които са изправени пред фалит заради неправилни управленски решения. Такъв е случаят и с един от най-популярните отбори в България, Ботев Пловдив. Клубът ни бе оставен в ръцете на феновете с дълг в размер на 13 милиона евро. Този дълг можем да откупим срещу сумата от 289 000 евро. За целта стартирахме дарителска кампания в Helpkarma, но трябва да съберем сумата за няколко седмици. Ако не успеем това ще означава край на славната история на най-стария футболен тим в България! Призоваваме всеки фен, който обича футбола истински, да ни помогне на адрес https://bg.helpkarma.com/campaign/da-jivee-botev-plovdiv-2540"

Призивът на пловдивчани е преведен на редица западни езици и скоро се очаква силна международна инвазия, научи Gol.bg от свои източници.