Президентът на България Петър Стоянов (1997-2002) също се включи в акцията за спасяването на любимия си клуб Ботев Пловдив. Държавният глава е дарил 500 евро в кампанията "Да живее Ботев Пловдив!" чрез Helpkarma, пише Plovdivnews.bg. Петър Стоянов е верен привърженик на канарчетата и винаги е показвал, че се интересува от съдбата на любимия отбор.

Доскорошният бос на жълто-черните Георги Самуилов пък е дал 20 000 лв за каузата. Така бившият собственик също се включи в кампанията. Феновете на канарчетата продължават да са активни в опита си да го спасят. Само за 5 дни те събраха над 95 000 лева. Клубът обаче се нуждае от 565 000 лева, с който да откупи дълг от "Рент Мениджмънт". Въпросният дълг застрашава бъдещето на Ботев и поради тази причина ръководството се обърна за помощ към запалянковците.

Децата от абор 2013 от школата на Ботев също се включиха в кампанията. Малчуганите и техните родители събраха сумата от 250 евро, която бе дарена. Фенове на гръцкия Арис също се включват активно в инициативата. Голмайсторът на Ботев (Пд) Атанас Илиев бе обявен за футболист номер 1 в Първа лига за месец септември според InStat Index.

Нападателят на канарчетата, който преди пет дни навърши 26 години, събра индекс 373. Атанас Илиев има през настоящия сезон 7 гола от 8 двубоя. Любопитното е, че той завърши на трето място в класацията на InStat за месец август, която тогава бе спечелена от съотборника му Тодор Неделев.