"Левски" и ЦСКА може да са вечни врагове на терена, но в битката за президент на БФС ще се обединят, научи "Стандарт". До дни се очаква "сините" да издигнат кандидатурата на адвокат Иво Ивков за шеф на футболния съюз за предстоящия на 11 декември извънреден конгрес на централата.

Ивков е син на легендарния защитник на "Левски" от 80-те години Кирил Ивков. Той е член на правната комисия на УЕФА и неведнъж е защитавал интересите на "сините". Също така той е и член на Централната избирателна комисия. "Червените" също са обявили, че ще го подкрепят в битката за президентския пост. Другият силен кандидат за поста е бившият шеф на веригата бензиностанции OMV за България Петър Величков.

Той е и член на изпълкома на БФС. Неговата кандидатура се очаква да бъде издигната от Берое. Зад него е рекордьорът по голове в националния Димитър Бербатов. Идеята на Бербо била при успех на Величков той да се кандидатира за вицепрезидент на БФС. Очаква се в началото на ноември Бербатов и Величков да направят пресконференция, на която да обявят концепцията си за управлението на българския футбол.

Към момента желание да се включат в президентската битка публично са изявили Христо Порточанов, бивш президент на Нефтохимик, отговорник за националите и член на Изпълкома и шефа на ФК Марица (Пд) Христо Христов. Не е изключено и екзекутора на петлите Емил Костадинов да бъде издигнат, като кандидат за президент на БФС.